Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Foutmeldingen Bauknecht/Whirlpool wasmachines

U staat op het punt om een was te draaien en opeens geeft uw Bauknecht / Whirlpool wasmachine een foutcode. Dit is erg vervelend en we begrijpen dat deze foutcodes soms erg onduidelijk zijn. Om u op weg te helpen hebben we de meest voorkomende fouten voor u op een rijtje gezet zodat u eenvoudig kunt achterhalen wat het probleem is.

Lukt het u niet om het probleem op te lossen? Geen nood, onze monteur helpt u graag zodat u binnen 24u weer zorgeloos kunt wassen. Liever direct contact met onze specialist? U kunt ons bereiken op:

010 - 465 06 46

E6 wil zeggen: motor klixon failure. Mogelijk dat dit wil zeggen dat de motor te warm wordt. (clixon beveiliging) Controleer in eerste instantie de lengte van de koolborstels eens.

P en F codes (problemen met de afvoer) FP: kan een probleem met de afvoerpomp zijn, maar ook een probleem met de pressostaat. (niveauregeling)
F2: de aquastop geactiveerd door lekkage
F3 : pompfout, water kan niet (snel genoeg) weg
F5: staat voor NTC-fout, hetgeen betekent dat de temperatuur-sensor niet goed zou werken
F6: No tacho signal De tacho is een soort dynamo op de as van de motor, die aan de besturing aangeeft hoe hard die motor draait. Daarmee wordt de besturing bijgeregeld en dus gezorgd dat de motor de juiste (ingestelde) snelheid draait, zowel bij normaal draaien als bij centrifugeren.

F7: Triac short circuit detected, Het betreft hier de triac van de motorsturing., defecte timer ook mogelijk.
F9: is meestal een te hoge waterstand.
F11: wil letterlijk zeggen: communicatiefout; controleer het Control unit. Het is best mogelijk dat hier ook sprake is van een defecte collector.
F13: Water distributor failure.

Attema-Witgoedservice | Diensten

Advies of hulp van onze monteur nodig?

Neem contact met ons op en we komen binnen 24u bij u langs.